Harga dan tarikh rasmi Playstation 4 Malaysia akhirnya terjawab!

1239103_10202085645478560_1172879563_o

Teka-teki mengenai bila dan berapakah harga Playstation 4 Malaysia set akhirnya terjawab. Seorang ahli forum Lowyat.net telah menunjukkan gambar harga dan bundle pack yang bakal berada dipasaran Malaysia tidak lama lagi. Mengikut gambar diatas harga Playstation 4 seperti yang telah saya jangkakan iaitu berharga RM1,800.00. Ia dijangka berada dipasaran pada 20/12/2013 ini.

Playstation 4 Standalone set – RM1,799.00 ~ USD562.71

Playstation 4 + Playstation Camera- RM1,899.00 ~ USD593.99

Playstation 4 Killzone Shadow Fall Bundle Set – RM1,939.00 ~ USD606.51

Playstation 4 Battlefield 4 Bundle Set – RM1,969.00 – ~USD615.89

Dualshock 4 – RM249.00 ~ USD77.89

Dualshock Charging Station – RM119.00 ~ USD37.22

Playstation Camera – RM249.00 ~ USD77.89

Playstation Vertical Stand – RM99.00 ~ USD30.97

Tarikh berada dipasaran 20 Disember 2013.

Pendapat anda??? mahal? Murah?

 

digolbot

Seorang peminat game tegar. Konsol pertama adalah Super Nintendo Entertainment System dan game kegemaran ialah Final Fantasy 8. Ingin menjadi seperti Squall Leonhart tetapi tidak kesampaian memandangkan terlebih BMI.

25 thoughts on “Harga dan tarikh rasmi Playstation 4 Malaysia akhirnya terjawab!

  • November 14, 2013 at 7:12 pm
    Permalink

    dah agak harga agak jadi melampau….tapi tak apa, peminat tegar cam saya akan tetap ambik jugak….gian lama dah….PS2 trus lompat ke PS4….hahahaha

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 7:27 pm
    Permalink

    Kalau dah minat, tetap akan beli punya.. Mulut memang kata mahal, tapi kalau dah peminat tegar, memang takleh watpe.. 🙂

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 7:27 pm
    Permalink

    tapi xpaham 1……

    playstation+ps eye = rm1899
    ps4 camera = rm249..

    ps eye tu ps4 camera ka….sama ke idok ea?????…

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 7:38 pm
    Permalink

    Sorry.. sama sebenarnya… sepatutnya nama dia Playstation Camera…

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 7:40 pm
    Permalink

    Mahal giler… apasal benda2 ni mahal je kat Malaysia berbanding negara lain? Kang, ada pulak yg suruh pindah negara lain bila komplen harga barang kat Malaysia mahal.

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 7:49 pm
    Permalink

    hehehehe.. tu tak pasti kenapa.. tapi tak mustahil sebab tax, shipment dan sebagainya.. Mungkin juga kerana Sony secara rasminya tiada tandingan disini dan Microsoft tidak masuk ke pasaran Malaysia secara rasmi. Selain daripada itu, market kita mungkin agak kecil berbanding negara lain.. Andaian sahaja.. 😀

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 7:55 pm
    Permalink

    murah 149 kalau beli bundle yg ad camera….baik beli yg ni…..hahahahha…

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 8:03 pm
    Permalink

    aah.. sebaik2nya beli yang bundle kalau sapa yang berminat dengan PS Camera.. Sama juga dengan bundle game2 yang lain..

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 8:15 pm
    Permalink

    beli dengan kamera…..tapi game xbleh beli lagi….bajet simpan ps4 kat rumah 3 bulan…sebb tv HD x beli lagi….hahaha…tengh pening ni…..iphone 5s pn nak ambik……

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 8:25 pm
    Permalink

    hehehe.. kalau beli PS4 takda HDTV tak puas sebab takleh nak utilize sepenuhnya PS4 tu.. heheheeh.. takpa2. slow2..

    ReplyReply
  • November 14, 2013 at 8:34 pm
    Permalink

    kalau taw harga blu ray game tu share share la sama ek…..hehhehehehe….

    ReplyReply
  • November 15, 2013 at 12:31 am
    Permalink

    bajet ada RM 2000.tolong admin syorkan yang mana satu set PS4 yang rasa tk rugi??

    ReplyReply
  • November 15, 2013 at 7:04 am
    Permalink

    Situ ada 3 pilihan terbaik.. kalau minat game BF4 terus, ambik bundle BF4, kalau killzone shadowfall jadi pilihan, ambik terus bundle Shadowfall.. kalau tak minat kedua2 game.. ambik bundle Playstation Camera tu.. kalau beli PS4 + PS Camera asing-asing, dah jadi RM1799 + RM249.. jauh beza tu..

    ReplyReply
  • November 15, 2013 at 4:43 pm
    Permalink

    Bro….nak tnya, harga set bundle ni hanya untuk pre-order je ke….takut jugak kang xdpt harga ni bila dah tamat pre-order….tamat 13dis ni….

    ReplyReply
  • November 15, 2013 at 6:08 pm
    Permalink

    Setakat info terkini, harga mmg khas untuk promotion period jer.. Selepas itu, wallahualam, tak pasti apa cerita lak pastu..

    *Valid for promotion period from 15 Nov to 13 Dec 2013. While stocks last.

    ReplyReply
  • November 15, 2013 at 9:50 pm
    Permalink

    Sebenarnya bro, aku konfius skit pasal pre order ni…..yg 20hb plak tu mcm mna plak…..diorg ni cma jual pada yg pre order ke….kalo mcm aku ni xgheti nk main pre order….boleh beli cash ke 20hb ni….ke stok hanya untuk yg pre order ja…..

    ReplyReply
  • November 15, 2013 at 10:40 pm
    Permalink

    ok mcm ni.. yang pre-order tu, pada 20hb tu gerenti dapat.. yang tak pre-order tu, kalau dtg pada 20hb tu, kira nasiblah.. ada lagi banyak lebih, dptlah.. kalau tak, kena tunggu restock kemudian..

    ReplyReply
  • November 19, 2013 at 12:59 pm
    Permalink

    harga di indonesia lebih gila lagi nih bro.rp.9.000.000.paket ps4 sama kilzone saja.gamers di indonesia malah pingn ke malaysia or singapura nih.nitip teman plus vacation ke negri jiran 🙂

    ReplyReply
  • November 19, 2013 at 2:49 pm
    Permalink

    9,000,000 rupiah = RM2,466.72… waduh… mahal bangat…

    ReplyReply
  • November 26, 2013 at 6:45 pm
    Permalink

    Bro, kalo beli yg bundle punye dpt skali ngn PS camera ke???

    ReplyReply
  • November 26, 2013 at 6:47 pm
    Permalink

    Agak2 berape harga satu game untuk Ps4 ni..??

    ReplyReply
  • November 26, 2013 at 7:22 pm
    Permalink

    @Mr.Brothers…: Tengok bundle jugak… ada bundle mmg sekali dgn PS Camera.. Kalau standalone punya, takda..

    @Mr.Brother…: Harga tak tentu, tgk jenis game. Tapi lingkungan dalam RM175~RM190 untuk edisi biasa.. Saya beli online dan dari US dalam USD59.90 ~ RM195 lebih kurang..

    ReplyReply
  • December 1, 2013 at 3:12 am
    Permalink

    kalau aku mendeng beli ps4 pelan2, aja, untuk sekarang harga ne masih ter lalu mahal untuk hagaga di indonesia sendiri, nunggu harga harga turun aja ahhhhhh, terus bisa tau kelemahan ps4 sekalian bi bj

    ReplyReply
  • December 1, 2013 at 7:24 am
    Permalink

    kalau aku mendeng beli ps4 pelan2, aja, untuk sekarang harga ne masih ter lalu mahal untuk hagaga di indonesia sendiri, nunggu harga harga turun aja ahhhhhh, terus bisa tau kelemahan ps4 sekalian bi bj

    ReplyReply
  • December 1, 2013 at 2:30 pm
    Permalink

    Buat masa sekarang, ramai pembeli PS4 Malaysia membeli set dari Singapura atau Hong Kong kerana lebih murah berbanding harga official Malaysia. Harga PS4 official Sony di Indonesia sudah diumumkan?

    ReplyReply

Komen anda?